Gezond eten rond chemotherapie

Artikelnummer: 9789491549434

€ 19,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Snel overzicht

Dit unieke kookboek (enig in zijn soort en bekroond tot ‘meest innovatieve kookboek van het jaar’) is bijzonder bruikbaar voor mensen die door kanker te maken krijgen met chemotherapie of bestralingen. Met allerlei praktische tips en inspirerende recepten om toch plezier in eten te houden. Met meer dan 100 recepten die speciaal ontwikkeld zijn om de vaak overgevoelige tong te strelen en te stimuleren.

Gezond eten rond chemotherapie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Gezond eten rond chemotherapie

Details

Als je vanwege kanker chemokuren krijgt, heb je vaak weinig tot geen trek in eten en ook je smaak is geregeld hevig aangetast. Daarbij komt meestal ook nog eens een gevoelige mond en keel waardoor eten zelfs pijn kan doen. Diezelfde problemen kun je krijgen als gevolg van bestraling. Toch is het juist van essentieel belang voor het herstel – door goed te eten – je lichaam op gewicht te houden.

 

Dit unieke kookboek – het eerste in z’n soort – helpt bij het gevecht om weer beter te worden. Met allerlei praktische tips en inspirerende recepten om toch plezier in eten te houden. De gebruikte methode is ontwikkeld door José van Mil, een ervaren chef-kok/schrijver en is gebaseerd op professioneel medische voedingsadviezen. Het is een uiterst bruikbaar kookboek voor mensen die door kanker te maken krijgen met chemotherapie en bestralingen.

 

In het eerste deel van dit boek brengt José van Mil de meest voorkomende eetproblemen ter sprake die patiënten tijdens chemokuren tegenkomen. Aan de hand van onderzoek door radioloog en psycholoog Christine Archer-Mackenzie verklaart ze de effecten van voedsel op kanker, welk voedsel heel goed is en welk voedsel juist niet.

 

Het tweede deel van het boek bevat meer dan 100 recepten die speciaal zijn ontwikkeld om de vaak overgevoelige tong te strelen en te stimuleren. Met hoofdstukken als ‘Zacht met beet’, ‘Krokant’ en ‘Smeuïg’ concentreert dit boek zich op de textuur van het eten. Tegelijkertijd zijn de porties, qua hoeveelheid, heel bewust klein en uitnodigend gehouden. Hierdoor kunnen zowel patiënten (als degene die voor ze koken) eenvoudig kiezen wat ze waarschijnlijk kunnen eten of wat ze zelfs lekker lijkt. Het is een makkelijke, flexibele en smaakopwekkende leidraad en inspiratiebron voor alledaagse gerechten waarmee patiënten tijdens chemokuren en bestraling voldoende eten om op kracht te blijven

Extra informatie

Auteur José van Mil en Cristine Archer-Mackenzie
Illustrator
Bindwijze paperback
Afmetingen 22,3 x 20,9 x 1433,3 cm
Aantal pagina's 176
Verschenen in 2010
Druk 4
Uitgeverij Uitgeverij Poiesz

Poiesz

 

Wij zijn thuis in de wereld van mensen met chronische ziekten en aangrijpende levenservaringen. Daarom maken wij mooie boeken, websites, e-books, brochures, e-magazines en apps.

 

U kunt contact met ons opnemen via

 

Poiesz Uitgevers BV
Postbus 147
1540 AC Koog aan de Zaan

 

 M 06 204 324 15
 E  frits@poieszuitgevers.nl

 

Klik hier voor alle boeken van uitgeverij Poiesz op deze site

José van Mil

José van Mil is opgegroeid tussen de potten en pannen in het restaurant van haar vader en volgde een opleiding aan de Cordon Bleu Cookery School in Londen. Momenteel werkt ze als culinair adviseur-schrijfster en voedingsstylist voor een aantal bekende voedselproducenten. Ze is medeauteur van het bekende basiskookboek Kookook en heeft onder andere geschreven voor Pink Ribbon Magazine. Tijdens de bestraling en chemokuren van haar echtgenoot ontwikkelde zij de methode  – gebaseerd op gerechtstructuren en temperaturen  – voor dit boek, plus de bijbehorende ruim 100 gerechten.