Eet smakelijke Tulp
Heerlijke gerechten met eetbare biobollen en -bloemen
Beschikbaarheid: Op voorraad
Heerlijke gerechten met bollen en bloemen
We zijn gewend aan de smaak van uien en knoflookbolletjes in de keuken, maar kennen we ook de smaak van de biologische tulpenbol? We kennen de tulp als sierbloem, samen met molens en kaas HET handelsmerk van Holland. Wij kennen hem als waardevol beleggingsproduct en dankbaar onderwerp in de kunst. En nu ook weer als lekker eten.
De tulp was al een delicatesse in Romeinse keuken, maar is daarna geleidelijk uit de keuken verdwenen. Nu keert hij weer terug, dankzij de trend naar meer plantaardige producten in de keuken. Niet voor niets hebben vooraanstaande restaurants hem al op de kaart staan.
En misschien wel het allerbelangrijkste: het is een schat van eigen biologische bodem!
Inhoud:
36 tulpenrecepten (broodje tulp, hoofdgerechten, tussendoortjes, desserts, bollensoep, zoete bollen, bollensaus, cannelloni, e.a.)
informatie over de eetbare tulpenbol, de biologische teelt, de voedingswaarde, de tulp als delicatesse in de Romeinse tijd en meer
verkooppunten van biologische tulpenbollen
het hele boek is rijk geïllustreerd met onder andere smakelijke receptfoto’s
Voor wie?
Voor iedereen die van tulpen houdt en zich wil laten verrassen door de tulp als heerlijk en gezond eten
ISBN | 9789491549977 |
---|---|
Auteur | Recepten en fotografie van Johanna Huiberts, achtergrondinformatie door Reineke van Tol |
Illustrator | |
Bindwijze | gebonden |
Afmetingen | 21,5 x 21,9 x 1,1 cm |
Aantal pagina's | 72 |
Verschenen in | 2019 |
Druk | 1 |
Uitgeverij | Uitgeverij Poiesz |
Wij zijn thuis in de wereld van mensen met chronische ziekten en aangrijpende levenservaringen. Daarom maken wij mooie boeken, websites, e-books, brochures, e-magazines en apps.
U kunt contact met ons opnemen via
Poiesz Uitgevers BV
Postbus 147
1540 AC Koog aan de Zaan
• M 06 204 324 15
• E frits@poieszuitgevers.nl