Spreekuur Thuis. Diabetes en nu?

SKU: 9789491549779

Medische voorlichting voor mensen met diabetes.


Juist bij diabetes is het belangrijk dat alle betrokkenen zich zo goed mogelijk informeren over de aandoening en behandeling. Dit boek kan daar een belangrijke hulp bij zijn.


Geheel herziene 11de druk. 

Availability: Out of stock

19,95 €
Product Description
Details

Diabetes, soms nog wel bekend als 'suikerziekte', is een van de meest voorkomende aandoeningen. Naar schatting leidt vier procent van alle Nederlanders aan deze ziekte. De kennis over diabetes is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ook bij de behandeling en begeleiding is veel veranderd. Vroeger kreeg je na de diagnose een strikt suikerloos dieet opgelegd en bepaalde de dokter wat verder wel en niet mocht. Tegenwoordig zijn mensen met diabetes zelf veel meer betrokken bij de behandeling van hun aanoening waardoor zij in veel gevallen vrijwel kunnen leven en eten als ieder ander. Dit is voor een groot deel mogelijk gemaakt door de moderne hulpmiddelen waarmee het resultaat van de behandeling (zelfstandig) gemeten kan worden.

 

Juist bij diabetes is het belangrijk dat alle betrokkenen zich zo goed mogelijk informeren over de aandoening en behandeling. Dit boek kan daar een belangrijke hulp bij zijn.

 

 

Uit de serie Spreekuur thuis Actuele informatie over ziekte en gezondheid.

 

Spreekuur thuis staat garant voor:

- De laatste medische inzichten
- De meest voorkomende ziektebeelden
- Veel herkenbare voorbeelden uit de praktijk
- Een overzichtelijke opbouw en begrijpelijke taal
- Heldere informatie voor de patiënt en zijn of haar directe omgeving

Additional Information
Additional Information
ISBN 9789491549779
Autor Dr. Jan Willem Elte en Dr. Lioe-Ting Dijkhorst-Oei
Illustrator
Bind-Methode paperback
Abmessungen 0,1 x 0,1 x 0,1 cm
Seitenzahl 152
Veröffentlicht in 2015
Druck 11
Verlag Uitgeverij Poiesz
Over de uitgeverij

Poiesz

 

Wij zijn thuis in de wereld van mensen met chronische ziekten en aangrijpende levenservaringen. Daarom maken wij mooie boeken, websites, e-books, brochures, e-magazines en apps.

 

U kunt contact met ons opnemen via

 

Poiesz Uitgevers BV
Postbus 147
1540 AC Koog aan de Zaan

 

 M 06 204 324 15
 E  frits@poieszuitgevers.nl

 

Klik hier voor alle boeken van uitgeverij Poiesz op deze site

Over de auteur

Dr. Jan Willem Elte

(1946) was tot 2011 werkzaam als internist-endocrinoloog in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Daarna nam hij enkele jaren waar in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Hij schreef veel over diabetes, de schildklier en ernstige obesitas en trad veel op als spreker. Hij is bestuurlijk actief in de Europese Internisten Federatie.

Dr. Lioe-Ting Dijkhorst-Oei

is als internist verbonden aan het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Haar bijzondere aandacht gaat uit naar diabeteszorg, endocrinologie en vasculaire geneeskunde.