Spreekuur Thuis. Een persoonlijkheidsstoornis, en nu?

SKU: 9789491549038

In dit boek leest u in heldere taal waarom iemand met een persoonlijkheidsstoornis ‘zo is’.

Availability: Out of stock

23,95 €
Product Description
Details

Mensen met een persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de regel niet vreemd. Ze zijn niet in de war of erg somber, ze praten en handelen hetzelfde als de meeste mensen. Toch hebben ze een ernstig probleem, omdat hun aandoening hun hele persoon treft. Tegelijkertijd ervaren ze de aandoening vaak niet als een stoornis. Ze hebben meer het gevoel ‘zo ben ik nu eenmaal’. Wat is een persoonlijkheidsstoornis? Waarom gaan mensen met deze aandoening niet zo snel naar de dokter? Welke vormen kennen we? En waarin verschilt iemand met narcistische kenmerken nu eigenlijk van iemand met theatrale eigenschappen? U krijgt inzicht in de symptomen en u verneemt waarom het zo moeilijk is een diagnose te stellen. En mocht u denken dat deze aandoening niet te behandelen is, dan is voor u het hoofdstuk over behandeling wellicht een echte eyeopener.

Additional Information
Additional Information
ISBN 9789491549038
Autor Dr. Moniek Thunnissen
Illustrator
Bind-Methode paperback
Abmessungen 0,1 x 0,1 x 0,1 cm
Seitenzahl 192
Veröffentlicht in 2012
Druck 1
Verlag Uitgeverij Poiesz
Over de uitgeverij

Poiesz

 

Wij zijn thuis in de wereld van mensen met chronische ziekten en aangrijpende levenservaringen. Daarom maken wij mooie boeken, websites, e-books, brochures, e-magazines en apps.

 

U kunt contact met ons opnemen via

 

Poiesz Uitgevers BV
Postbus 147
1540 AC Koog aan de Zaan

 

 M 06 204 324 15
 E  frits@poieszuitgevers.nl

 

Klik hier voor alle boeken van uitgeverij Poiesz op deze site

Over de auteur

Dr. Moniek Thunnissen

Dr. Moniek Thunnissen (1955) is psychiater en psychotherapeut. Ze heeft een eigen bedrijf voor behandeling, supervisie en consultatie en is als opleider verbonden aan de TA-academie in Soesterberg. Hiervoor werkte zij als A-opleider psychiatrie in GGZ Westelijk Noord-Brabant in Bergen op Zoom en in Psychotherapeutisch Centrum de Viersprong in Halsteren. Zij promoveerde in 2007 op de langetermijneffecten en het effect van nabehandeling na kortdurende klinische psychotherapie (transactionele analyse) bij persoonlijkheidsstoornissen.