Mentale kwetsbaarheid door parkinson

SKU: 9789491549960

Voor iedereen een bron van inspiratie om zo goed mogelijk met de ziekte te leren omgaan

Availability: In stock

22,95 €
Product Description
Details

Zo’n 200 jaar geleden beschreef huisarts James Parkinson mensen met een een trillende hand, arm of been. Mensen die voorovergebogen heel erg traag liepen of juist  heel erg snel. Uiterlijke kenmerken die sindsdien worden gezien als dé symptomen van parkinson.


Wat hij niet zag waren de innerlijke veranderingen: soms vreemd, het willen dat begint te haperen waardoor dingen niet gebeuren ook al wil je ze graag, de gevoeligheid voor druk (stress) die veel groter wordt, het gevoelsleven dat alle kanten opgaat, van ontspannen naar nerveus, angstig en somber zonder duidelijke reden en, last but not least, het mono worden, geen dingen tegelijk meer kunnen denken en doen waardoor het alledaagse leven al snel gecompliceerd wordt. En dat alles tegen de achtergrond van een wisselende vitaliteit, het On- en Off-zijn: het ene moment ben je vitaal, het volgende moment is dat helemaal over.

Psycholoog Ad Nouws sprak de voorbije twintig jaar honderden mensen met de ziekte van Parkinson over hun ervaringen. Dat waren lange, diepgravende gesprekken, vaak ook met de partners. De weerslag van dit alles vind je in dit boek; het parkinsonverhaal is nu compleet.

Additional Information
Additional Information
ISBN 9789491549960
Autor Ad Nouws
Illustrator No
Bind-Methode paperback
Abmessungen 15,7 x 24,1 x 1,7 cm
Seitenzahl 152
Veröffentlicht in 2019
Druck 1
Verlag Uitgeverij Poiesz
Over de uitgeverij

Poiesz

 

Wij zijn thuis in de wereld van mensen met chronische ziekten en aangrijpende levenservaringen. Daarom maken wij mooie boeken, websites, e-books, brochures, e-magazines en apps.

 

U kunt contact met ons opnemen via

 

Poiesz Uitgevers BV
Postbus 147
1540 AC Koog aan de Zaan

 

 M 06 204 324 15
 E  frits@poieszuitgevers.nl

 

Klik hier voor alle boeken van uitgeverij Poiesz op deze site

Over de auteur

Ad Nouws

Ad Nouws

Ad Nouws (1951) studeerde psychologie in Nijmegen en was o.m. medeoprichter van de Winklerkliniek in Wolfheze, centrum voor gedragsneurologie en neuropsychiatrie. Daar behandelde hij voornamelijk mensen met de ziekte van Parkinson. Vanaf 2014 voert hij zijn eigen praktijk in Druten.

Ad Nouws vindt het belangrijk zijn ervaring en kennis van de afgelopen jaren te delen. Dit doet hij door middel van voordrachten, door onderwijs te geven en bijscholing aan hulpverleners te verzorgen. Hij heeft veel gepubliceerd en maakte documentaires op het gebied van geheugen,  geheugentraining, dementie, de ziekte van Parkinson en de aard en noodzaak van therapie aan mensen met hersenziekten.