Mensen verhalen over bomen

SKU: 9789077408049

Als je het even had gehad, dan klom je in de boom (') Hij omarmde je en dan kon je nadenken over het leven, weg van iedereen. Kwaadheid, verdriet, je kon al je emoties even laten gaan.´ 

Availability: Out of stock

Regular Price: 39,95 €

Special Price 10,00 €

Product Description
Details

Als je het even had gehad, dan klom je in de boom (') Hij omarmde je en dan kon je nadenken over het leven, weg van iedereen. Kwaadheid, verdriet, je kon al je emoties even laten gaan.´ Zo maar een citaat uit dit boek waarin 35 mensen uit het hele land hun persoonlijke verhaal vertellen over de boom of bomen die in hun leven een rol spelen of hebben gespeeld. Uit een ander verhaal: ´Zoals de maan door de takken scheen ('), dat beeld zal ik werkelijk nooit meer vergeten. Het gaf me soms een gevoel van beklemming, die confrontatie met een soort majesteitelijkheid, een grootheid die niet te vatten is in een mensenkop.´

 

Adrie Beyen laat een zeer gevarieerd gezelschap mensen aan het woord, zoals een kunstenaar die uitsluitend knotwilgen tekent, een boswachter die lyrisch is over de linde en een onderzoeker die vertelt over de relatie tussen bomen en vleermuizen. Maar ook een scholier die opkomt voor de bomen in haar straat en een voormalig hoogleraar dierkunde die systematisch de meest bijzondere bomen in zijn woonwijk in kaart heeft gebracht. Elk verhaal zegt iets over de boom in kwestie, maar ook over de verteller. Met een paginagrote foto worden de geïnterviewden en hun boom steeds treffend en sfeervol neergezet. Verder zijn er mooie detailfoto´s, en een enkele foto uit de oude doos.

Additional Information
Additional Information
ISBN 9789077408049
Autor Adrie Beyen
Illustrator
Bind-Methode gebonden met harde kaft, full colour met meer dan 150 foto´s
Abmessungen 0,1 x 0,1 x 0,1 cm
Seitenzahl 160
Veröffentlicht in 2004
Druck 1
Verlag A3 boeken
Over de uitgeverij

A3 boeken

 

A3 boeken is gespecialiseerd in boeken (voornamelijk non-fictie) en kaart(spell)en over oude

wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel over onderwerpen als

spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, kunst- en cultuurhistorie, astrologie,

(natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven.

Regelmatig organiseert A3 boeken activiteiten over deze onderwerpen in samenwerking met

haar auteurs.

 

Ga naar alle boeken van A3 boeken

 

Over de auteur

Adrie Beyen

Adrie Beyen

Adrie Beyen (1959) begon in 1988 voor zichzelf als tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze heeft zich nooit gespecialiseerd in een branche, doelgroep of tekstsoort, omdat zij diversiteit in haar werk belangrijk vindt. Over de meest uiteenlopende onderwerpen heeft zij geschreven, zoals techniek, innoveren, gezondheid(szorg), automatisering en verzekeringen. Ze ontwikkelde concepten voor PR-campagnes en eenmalige bijzondere uitgaven in opdracht. En voerde deze ook uit.

 

In 2003 gaf zij twee boeken in eigen beheer uit. Het eerste was "Veel soeps, over mensen en soepen in Geesteren", een ongebruikelijke maar door velen gewaardeerde manier om buurt te maken in haar nieuwe woon- en werkplaats in de Achterhoek. Het tweede was "Kijken, kwinken en koken op kleur", met teksten over kleurtheorie, verzen, foto's en recepten. Dit smaakte naar meer en begin 2004 richtte zij uitgeverij A3 boeken op. Gemiddeld geeft ze per jaar 12 titels uit over onderwerpen die haar na aan het hart liggen: oude wijsheden, nieuwe inzichten, leven met de natuur.

 

Naast haar advieswerk, tekstschrijverij en de uitgeverij is Adrie bestuurlijk actief geweest. Zo was ze begin jaren negentig vele jaren secretaris van VrouwenNetwerk Utrecht en initiator van evenementen als Wisselwerk en NetwerkKreaties. Ze participeerde in werkgroepen van Stichting VrouwenNetwerk Nederland en Vrouwen in Marketing en Communicatie. Ze was ruim vier jaar voorzitter van tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers en stond onder meer aan de wieg van tekstnetwerken. Van oktober 2008 tot en met december 2009 was ze ad interim secretaris en penningmeester van Academie PanSophia.

 

http://www.A3boeken.nl

You may also be interested in the following product(s)