Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen
Nauwelijks kunnen proeven en/of ruiken en toch smakelijk eten, kan dat? Ja!
Joke Boon kampt haar hele leven al met dit probleem, is gek op koken en heeft recepten ontwikkeld die hierop inspelen. Ze werkt veel met kiemgroenten, legt de focus op tongsmaken en zorgt voor smaakbevorderende kleuren.
Availability: Out of stock
Ruim een half miljoen mensen hebben problemen met ruiken proeven, soms tijdelijk, vaak helaas blijvend. Joke Boon kent het probleem al van kinds af aan.
Om toch van eten te genieten, ontwikkelt zij recepten waarbij alle zintuigen een rol spelen.:
Proeven stimuleert zij door het gebruik van ingrediënten zoals de sechuan button, gember, peper, mosterd, munt en mierikswortel.
Het voelen en horen krijgen aandacht door gebruik te maken van verschillende structuren binnen één gerecht.
Het zien komt aan bod door te spelen met kleur en presentatie (opmaak borden, servies, tafelaankleding).
Het resultaat is een inspirerend én zinnenprikkelend kookboek met ruim 120 verrassende recepten.
ISBN | 9789021548968 |
---|---|
Autor | Joke Boon |
Illustrator | |
Bind-Methode | paperback |
Abmessungen | 0,1 x 0,1 x 0,1 cm |
Seitenzahl | 224 |
Veröffentlicht in | 2010 |
Druck | 1 |
Verlag | Uitgeverij Poiesz |
Wij zijn thuis in de wereld van mensen met chronische ziekten en aangrijpende levenservaringen. Daarom maken wij mooie boeken, websites, e-books, brochures, e-magazines en apps.
U kunt contact met ons opnemen via
Poiesz Uitgevers BV
Postbus 147
1540 AC Koog aan de Zaan
• M 06 204 324 15
• E frits@poieszuitgevers.nl
Joke Boon
(1961) kan sinds haar vierde niet meer ruiken en heeft daardoor nauwelijks een smaakvermogen ontwikkeld. Toch eet ze met veel genoegen. Ze heeft een manier van kokken ontwikkeld die bij iedereen een grotere smaaksensatie teweeg brengt, onder andere door ingrediënten zoals de spectaculaire sechuan button te gebruiken. Joke is een autodidact, heeft zich het koken helemaal zelfstandig eigen gemaakt en is dagelijks op zoek naar nieuwe, verrassende recepten.